Afet ve Acil Durumlarda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi

Üniversitemiz Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Planlama Şube Müdürlüğü tarafından 23 Aralık 2022 tarihinde “Afet ve Acil Durumlarda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konulu  eğitim düzenlenmiştir.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay YILMAZEL tarafından verilen eğitimde, kadına yönelik şiddet epidemisi, duygusal şiddet/istismar yaygınlığı, ekonomik şiddet/istismar yaygınlığı, yaşa göre fiziksel ve/veya cinsel şiddet yaygınlığı, kadına yönelik şiddetin nedenleri, şiddetin etkileri, kadına yönelik şiddetin çocuklar üzerinde etkileri konuları hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Üniversitemizin akademik ve idari personelinin katılmış olduğu eğitim, katılımcıların soru ve katkılarının alınması ile birlikte sonlandırılmıştır.